Maalauksia Pahalammen rannalta. Sydämellisesti tervetuloa avajaisiin Joensuun Taidekeskus Ahjoon (Kirkkokatu 23, Joensuu) tiistaina 17.09.2019 klo 18-20

pahalampikuva

Maalauksia Pahalammen rannalta

Pahalampi on Tampereella Viinikan kaupunginosassa sijaitseva 1,8 hehtaarin lampi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden-Pyhäjärven alueen Pyhäjärveen alueeseen. Pahalampi on Viinikanojan valuma-aluetta (Wikipedia). Viime kesänä muutin työhuoneeni luonnonkauniilta Pyynikin alueelta Nekalan särmikkääseen kaupunginosaan. Työhuoneeltani on matkaa Pahalammelle n. 200 metriä.

Maalauksia Pahalammen rannalta näyttely esittelee keskeisintä öljyvärituotantoani vuosilta 2014 – 2019. Taiteeni teoreettinen viitekehys on kyseisenä ajanjaksona nojannut, ja nojaa edelleen, kysymykseen taidosta. Mitä on taito maalaamisessa? Metodini on lähestyä tätä kysymystä huonomaalauksen (engl. Bad painting) käsitteen kautta. Bad painting kääntyy tankerokäännöksenä myös ”pahamaalauksena”.

Huonomaalaus on nykymaalauksen suuntaus, joka mahdollistaa sivuuttamaan yleisen, arkipäiväisen käsityksen hyvästä ja kauniista. Huonomaalaus ammentaa ilmaisuvoimasta ja särmikkyydestä. Maalausteni kuva-aiheet ovat perinteisesti ajatellen hyvin usein muotokuvia joissa kuvataan ihmisiä lapsekkaalla tavalla. Katson maalaukseni ammentavana myös saksalaisen uuden ekspressionismin perinteistä.

Näyttely on ensimmäinen yksityisnäyttelyni Joensuussa ja samalla koko Pohjois-Karjalassa.

Näyttely on avoinna Taidekeskus Ahjon aukioloaikojen mukaisesti 18.09.-09.10.2019.

ma suljettu
ti-pe 11-16
la-su 12-15
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s